Opereren buiten je vakgebied.

Ken je dat? Soms komt er iets op je pad, wat eigenlijk niet 100% een match is met hetgeen waar jij sterk in bent. Nieuwsgierig als we zijn nemen we vaak zulke opdrachten toch aan…

Wij herkennen dit fenomeen wel.

(Het is een tijd geleden dat we een update uitbrachten over het verloop van zaken, dus sommige voorbeelden zijn van langere tijd geleden.)

Kennis van losse elementen, maar niet het geheel.

Ieder bedrijf heeft kennis van verschillende disciplines, maar wat als er nu een specifieke combinatie gevraagd wordt die jullie nog nooit hebben gerealiseerd? Zou je dan de opdracht weigeren? Wij zijn het gesprek aangegaan met de andere partij en gekeken of we hierin iets voor elkaar kunnen betekenen. 

In dit specifieke voorbeeld was de andere partij op zoek naar docenten/coaches die ervaring hebben met kunst en educatie voor middelbare scholieren. In ons portfolio zit het geven van trainingen (voor volwassenen) met het coachen van verschillende leeftijden. Er zitten dus wel degelijk raakvlakken, maar een 100% match zijn we niet. 

Echter, de passie voor kunst/theater is aanwezig plus de combinatie met het geven van trainingen was genoeg om een workshop te geven op een middelbare school. Hierbij werden we direct voor de leeuwen gegooid… Bij een tegenslag heb je twee opties, terug deinen of doorgaan. Wij kozen om door te gaan, waardoor we niet alleen onze eigen coach een groei hebben laten doormaken, maar we gaan voor een langere periode samenwerken!

Functie vervullen in een andere branche.

Voor een examenopdracht op Fontys University of Applied Sciences werden we benaderd om sollicitatie gesprekken af te nemen. als “specialisten” in de agrarisch, technologische, en financiële sector. Onze specialisatie ligt uiteraard niet in een van deze sectoren, maar wel in het produceren van evenementen, video, fotografie en performen. Om deze laatste specialisatie werden wij gevraagd voor deze klus. 

Het feit dat wij onbekend waren in de sectoren die benodigd waren voor deze opdracht was niet relevant, het was van belang dat jij je kon inleven in een manager uit een van de eerder genoemde branches. Bij de eerste vraagstelling of we iets zagen in deze opdracht hadden we de opdracht bijna afgeslagen, echter na een uitgebreider gesprek en het zien van de mogelijkheden zijn we toch akkoord gegaan. Met een groot doorzettingsvermogen begonnen we de examendag, om deze aan het eind van de dag met meer kennis af te sluiten. De comfort zones zijn verbreed en versterkt. Soms is het van belang om net een stap extra te zetten om meer te kunnen groeien. 

“Blijven doorgaan”

Barrie Stevens was degene die deze doodgewone zin een bijzondere betekenis gaf. Ongeacht hoe je iets hebt uitgevoerd, ga door! Stop niet, ga jezelf meer kennis verschaffen, train jezelf en ga door! 

Je bent nooit uitgeleerd. De technologieën zorgen er voor dat we steeds up-to-date moeten blijven om niet achter te raken. Gelukkig zijn wij van mening dat we nooit uitgeleerd zijn en mede hierom nemen we ook opdrachten aan die ons uit de comfort zone duwen zodat we meer kunnen groeien. 

We kunnen daarom maar afsluiten met een schreeuw: GA DOOR! Laat jezelf niet uit het veld slaan. Als je in jezelf (of je bedrijf) geloofd kun je veel meer bereiken dan je in eerste instantie denkt.